Zaščitno steklo za telefon

Tudi najcenejši pametni telefoni niso tako poceni, da se jih ne bi splačalo zaščititi.

Danes je steklo praktično edini material za izdelavo zaslonov. Zaščitna stekla za zaslone so iz dneva v dan vse trša, zavedati pa se moramo, da je zaslon pametnega telefona veliko več kot le steklo in je kot nadomestni del zelo drag.

Za zamenjavo zaslona je telefon potrebno dostaviti pooblaščenemu serviserju, on ga mora popraviti in potem ga morate še dobiti nazaj s servisa. To lahko traja nekaj dni ali celo tednov. Si predstavljate, da ste toliko časa brez svojega telefona in to samo zato, ker niste imeli zaščitnega stekla?

Proizvajalci dodatkov za telefone se še kako dobro zavedajo teh dejstev, zato je na trgu veliko najrazličnejših zaščitnih stekel za telefone. Vendar vse zaščite niso enake, kot niso enaki vsi telefoni. V nadaljevanju se bomo posvetili zaščiti zaslonov telefonov.

Zaščitno steklo telefona ni univerzalna zaščita, ki bi vaš telefon varovala pred vsemi poškodbami. Ta zaščita varuje le zaslon vašega telefona pred poškodbami, praskami in umazanijo. Telefone nosimo v žepih, skupaj s ključi, v torbicah skupaj z ličili, odložene imamo na mizi in zraven njih steklenico vode, ki jo v naglici prevrnemo preko telefona, ali celo odložimo nanj. Vse to so situacije, ko se zaslon telefona lahko poškoduje.

Ko se odločamo, kakšno zaščitno steklo telefona bomo kupili je potrebno vedeti nekaj podrobnosti o teh zaščitah. Tu se bomo posvetili samo zaščitnim steklom, ki so izdelana iz kaljenega stekla, zato se drugim materialom ne bomo posvečali. Pomembni podatki so:

a) debeline in trdote zaščitnih stekel in
b) načini prekrivanja in prileganja, ki jih zaščitna stekla nudijo.